KOJA JE TAJNA U ŠUMSKOJ TAJNI? ZAŠTO PROBATI BAŠ NAŠ NAMAZ?

Naslovna / Blog / Koja je tajna u Šumskoj Tajni? Zašto probati baš naš namaz?

Koja je tajna u Šumskoj Tajni? Zašto probati baš naš namaz?

U prošloj objavi smo se upoznali sa blagotvornim svojstvima šumskih pečurki, i sada se verovatno pitate zašto jednostavno ne otići na pijacu, kupiti željenu pečurku i uživati, nema potrebe ni za kakvim kupovnim namazima. U pravu ste, to je uvek jedna od opcija ali da li je i najbolja opcija? Ono što Vam pijaca ne garantuje je kontrola kvalitetazdravstvena ispravnost, i standardizovanost proizvoda. Mi nemamo taj luksuz da se kockamo sa Vašim zdravljem. Mi u našim namazima od pečurki koristimo one koje su otkupljene od sertifikovanih firmi koje imaju neophodno znanje za identifikovanje, branje, čuvanje i prodavanje pečurki. Na taj način ste sigurni da je naš namaz bezbedan i da se nećete otrovati, (mnogi ljudi me pitaju da li su naši namazi jestivi samo jednom ili više puta). U našem timu se nalazi nekolicina vrsnih stručnjaka koji osiguravaju da od od šumskog tepiha, do Vašeg stola svaki sastojak ispunjava bezbednosne standarde.

Samo 5%?

Opravdano se potrošači nađu zbunjeni kada vide da u našem namazu se nalazi svega 5% vrganja, i u čemu je tu trik? Koji je razlog? Zato što smo škrtice?! Nee! To je zato što su pečurke u našem namazu su sušene. Kako pečurke sušenjem gube vodu koju može činiti i do 95%, gubi se masa. Zbog toga da na 10 kg svežih gljiva dobijamo 1200g suvih. Zašto sušenje? Zato što je jedan od najstarijih načina konzervisanja, takođe pravilnim sušenjem zadržavamo boju i aromu. Pečurke korišćene u našim namazima sušenjem dobijaju jaču aromu, 2 u 1 zar ne J Ako dozvolite sebi da probate namaz videćete da je tih 5 % sasvim dovoljno da zadovolji vaša nepca.

Zašto smo zagrejani za hladno ceđena ulja?

Pošto nam je pored ukusa bitan i kvalitet sastojaka, kada se u recepturi našlo ulje logičan izbor su bila hladno ceđena ulja od organskih sirovina. Hladno ceđeno ulje se dobija mehaničkim presovanjem semena i postupak se izvodi bez primene visokih temperatura i raznih rastvarača, bez dodavanja stabilizatora i aditiva. Ulje dobijeno na ovaj način u potpunosti zadržava sve hranljive sastojke.

Hladno ceđeno suncokretovo ulje

Većina nas svakodnevno koristi suncokretovo ulje ali mi smo to podigli na lestvicu više. Hladno ceđeno suncokretovo ulje je bogato karotenoidima, vitaminima kao i omega 6 i omega 9 esencijalnim masnim kiselinama. Organsko uzgojeni suncokret obiluje vitaminima A, E, B i D. Osim samih vitamina, nutrititivnu vrednost ove namirnice povećavaju i minerali kalijum, magnezijum, gvožđe, fosfor, kalcijum i cink.

Hladno ceđeno maslinovo ulje

Maslinovo ulje se još naziva tečnim zlatnom ili kraljem među uljima. Obiluje vitaminima kao što su A, E i C, B6, B12, i mineralima kao što su kalcijum, magnezijum, gvožđe. Hladno ceđeno maslinovo ulje obiluje antioksidansima te se uspešno bori s upalnim procesima u organizmu. Štiti telo od kardiovaskularnih bolesti jer snižava holesterol, trigliceride i krvni pritisak zahvaljujući omega 3 masnim kiselinama. Smanjuje rizik od ateroskleroze i  tromboze.

POGLEDAJTE NAŠE NAMAZE SA ŠUMSKIM PEČURKAMA OVDE.