NAŠI ČAJEVI – VAŠ UŽITAK

Naslovna / Blog / Naši čajevi – Vaš užitak

Naši čajevi – Vaš užitak

Kao što smo Vam najavili u prethodnim objavama kod nas su se vredno stvarali novi proizvodi a jedni od njih jesu čajevi.

Okrepljenje tokom hladnih dana i jedan od najjednostavnijih oblika uživanja je ispijanje čaja.  Odlično ide uz dobru knjigu, film ili razgovor sa bliskim ljudima.

Mi znamo koliko su ovi rituali važni, iz tog razloga smo za kvalitetno provođenje vremena stvorili kvalitetan proizvod. Pažljivo odabrana kombinacija biljnih i voćnih sastojaka spojena u  okrepljujuće napitke nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Planinski Doktor

Ovaj miks suvog šipka, drenjine i divlje jabuke hrani vaš organizam mnoštvom antioksidanasa i vitaminima kao što su vitamin C, E, B2 i B3. Ovaj čaj svojim antioksidativnim dejstvom eliminiše slobodne radikale, usporava razgradnju kolagena koji čini kožu čvrstom i jedrom, takođe snižava LDL holesterol.

Upotreba: 2 kafene kašicice suvog voća preliti sa 200ml vode do 80C. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta.

Šumski Zagrljaj

Mešavina matičnjaka, ive, gloga, bosiljka i majčine dušice podiže raspoloženje i u vaše telo unosi mir narušen dugim napornim danom.

Upotreba: 2 kafene kašičice mešavine preliti sa 200ml vruće vode, poklopiti i ostaviti da ostoji 10 minuta.

Planinska Pesma

Odabir  matičnjaka, kantariona, nane i divlje jabuke koje svojom kombinacijom dejstava i aroma stvaraju opuštajući efekat na vaš um i telo.

Upotreba: 2 kafene kašičice mešavine preliti sa 200ml vruće vode, poklopiti i ostaviti da ostoji 10 minuta

Preporuka: konzumirati 1-2 šolje pre spavanja.

Šumska Harmonija

Biljna mešavina žalfije, kantariona, matičnjaka i hajdučke trave namenjena je ublažavanju simptoma menopauze kao što su problemi sa termoregulacijom, emotivni disbalans i poremećaji sna. Ova kombinacija biljaka ponovo uspostavlja narušen hormonski balans.

Upotreba: Dve kafene kašičice čaja preliti sa 150ml ključale vode. Ostaviti da odstoji 15 minuta. Preporuka: Procediti i piti 2-3 šolje u toku dana.

Medveđa Šapa

Udružene Iva, hajdučka trava, kamilica, produbica i list divlje nane zajedno rasterećuju jetru. Oslobađa organizam od toksina i reguliše lučenje žuči. Pospešuje metabolizam masti.

Upotreba: 2 kašičice čaja preliti sa 200ml ključale vode. Ostaviti da odstoji 10 minuta.

Preporuka: konzumirati pre obroka.

Ana Jović, nutricionista Šumska Tajna