
Pita sa namazom od vrganja i mladim sirom
Puna proteina, zdrava, ukusna i jednostavna za pripremu, možete je spremiti uveče i ujutru imate gotov doručak.
Potrebni sastojci: namaz od vrganja Šumska tajna, 200g mladog sira po želji sa 5-10%mm, 2 belanca, 3-4 kašike jogurta sa do 1%mm, heljdine kore.

Za premazivanje: čaša kisele vode i susam za posipanje.
Način pripreme:
Ispasirati sir, dodati mu dva belanca, 3-4 kašike jogurta i sve lepo sjediniti.

Koru premazati ili poprskati kiselom vodom.

Peko nje staviti sledeću koru. Prvo je poprskati kiselom vodom, a zatim premazati lepo kašikom namaza od vrganja.

Preko nje ide nova kora koju treba poprskati kiselom vodom, zatim još jedna, ponovo se poprska kiselom vodom i zatim premaže pripremljenom smesom od sira.

Urolati i redjati po plehu koji je obložen pek papirom.
Kada poredjate, urolanu pitu poprskate kiselom vodom i pospete susamom.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, 20 minuta.
Količina iz recepta je za tri pruta pite.

Prijatno!
spec. nutricionista- dijetetičar Tamara Jerinić
spec. nutricionista- dijetetičar Jelena Krpić